Vintertelting med MSR

Uten riktig utstyr kan telting på Turtagrø i mai kan være en kald affære. Velg riktig telt til ditt bruk med denne guiden fra MSR - et av de eneste merkene som lager telt spesifikt for oss skikjørere!

Sist oppdatert: 13. februar 2019 kl 13.53
Vintertelting med MSR på High Camp Turtagrø. Foto: Henrik Ulleland
Vintertelting med MSR på High Camp Turtagrø. Foto: Henrik Ulleland

MSR står for Mountain Safety Research og er et amerikansk turmerke etablert i Seattle i 1969 av fjellklatreren Larry Penberthy. MSR har siden den gang vært banebrytende innen utviklingen av telt og brennere. På High Camp Turtagrø vil du ah muligheten til å sjekke ut ulike MSR telt – alt fra vintertelt til tre-sesongstelt. 

Det viktigste å tenke på når man skal velge telt er hva man primært skal bruke teltet til. Å velge riktig telt kan være med å gjøre en stor forskjell på turopplevelsen og turgleden! Dette gjelder spesielt for vintertelting hvor man må ta mer hensyn til vær og forhold for at overnattingen både skal bli trygg og komfortabel. Husk hva som er i fokus for din turopplevelse når du velger telt! 

Les også: Slik holder du varmen i teltet

Den letteste vinterteltserien er Access-serien som er laget for skikjørere. Geometrien på Access teltetene er spissere enn klassiske vintertelt for å hindre oppsmaling av snø på duken. Den lette vekten, 2kg for tre-mannstelt, gjør teltet enkelt å ta med på skitur uten at det tar for mye plass. Som nesten alle MSR telt har Access teltene kun to stenger for enkel og rask oppsetting. Access-serien er det ideelle skitur-teltet – enten om du vil campe på Turtagrø å gå turer derfra, eller ønsker å ta en lenger tur og feks campe inne ved foten av Skagastølstindane. Siden Access-serien pakker såpass kompakt kan man lett få med teltet i en større dagstursekk. 

Les også: Test av vintertelt

Dersom du ønsker å dra på en lenger tur i mer utsatte forhold som feks på vidda er Remote-serien ditt beste alternativ. Remote-serien kommer i to -og tre-mannstelt og er ekspedisjonsteltene til MSR. Denne teltserien er det nærmeste MSR kommer det tradisjonelle tunnelteltet. Remote-serien har større plass og gir bedre komfort enn Access-serier.

Om du anser deg selv mer som en tinderangler er Advance Pro 2 teltet for deg. Dette er et ett-dukstelt som kan settes opp på småhyller i fjellveggen. Teltet er et ekstremtelt for alpinister og minimalister. Det veier jo kun 1,32kg. Dette er ikke teltet for kosetur på vidda, men for turene hvor man har behov for en enkel og pålitelig soveplass.

Stormking er den rake motsetning til Advance Pro 2. Dette er et stort og kraftig telt med plass til fem personer og mye utstyr. Dette teltet er tyngre enn de andre vinterteltene til MSR og tar tid å sette opp, men står stødig i all slags vær og vind. Dette teltet funker like bra som et basecamptelt på Turtagrø som teltet man tar med på langtur på vidda.

Andre nyttige artikler: 

Test av vintersoveposer

Slik blir du klar for toppturen

Nye triks til toppturen

Publisert 13. februar 2019 kl 13.44
Sist oppdatert 13. februar 2019 kl 13.53